Hírek

Ünnepi zárvatartás

A Nemzeti Ünnepre való tekintettel a Főkonzulátus Konzuli Osztálya 2023. Március 15-én zárva tart. Kérjük, hogy vízum, tartózkodási engedély illetve egyéb kérelmeiket ennek figyelembe vételével terjesszék elő.
Tovább

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló pályázata

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2023/2024-es tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat. A széles képzési kínálatot és a jelentkezők számára számos kedvező feltételt biztosító ösztöndíjprogramra a pályázatok benyújtásának végső határideje 2023. január 31.
Tovább

A Kínába való beutazás egészségügyi szabályainak változása

2023. január 8-tól Kínában új, általánosan érvényes járványügyi intézkedéseket vezetnek be. Az új szabályok érintik az országba történő beutazás feltételeit is. A korábbi szabályok jelentősen enyhülnek.
Tovább

Változás az LMÁK kérelmek átvétele vonatkozásban

Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a VFS Global 2022. november 22. napjával megkezdi az LMÁK program keretében nemzeti letelepedési engedélyt kapott kérelmezők tartózkodási engedély okmány meghosszabbítására irányuló kérelmeinek átvételét. A kérelem benyújtásához a VFS Global weboldalán keresztül előzetes időpontfoglalás szükséges.
Tovább

Zárvatartás Mindenszentek napjára való tekintettel

Tisztelt Ügyfeleink! A Mindenszentek ünnepére való tekintettel a Főkonzulátus Konzuli Osztálya 2022. október 31. és 2022. november 1. között zárva tart
Tovább