Hírek

APOSTILLE TANÚSÍTVÁNY

A kínai Külügyminisztérium 2023. március 10-én jelentette be, hogy a Kínai Népköztársaság csatlakozik a külföldön felhasználásra kerülő közokiratok diplomáciai vagy konzuli hitelesítésének (felülhitelesítésének) mellőzéséről Hágában 1961. október 5-én aláírt egyezményhez.
Tovább

Tartózkodási engedély iránti kérelmek kiszervezése

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2023. június 19-től egyes tartózkodási engedély kérelmek előterjesztése a VFS Global kiszervező cégnél is lehetségessé válik. A VFS Global konzuli kerületünkben összesen 4 vízumkérelemátvevő központtal rendelkezik, Sanghaj, Hangzhou, Nanjing és Fuzhou városokban.
Tovább

KONZULI RÉSZLEG ÜGYFÉLFOGADÁSI RENDJE A QINGMING ÜNNEP, VALAMINT A HÚSVÉTI ÜNNEPEK ALATT

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2023. április 5-én, valamint április 7-10 között a magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás.
Tovább

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló pályázata

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2023/2024-es tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat. A széles képzési kínálatot és a jelentkezők számára számos kedvező feltételt biztosító ösztöndíjprogramra a pályázatok benyújtásának végső határideje 2023. január 31.
Tovább

Változás az LMÁK kérelmek átvétele vonatkozásban

Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a VFS Global 2022. november 22. napjával megkezdi az LMÁK program keretében nemzeti letelepedési engedélyt kapott kérelmezők tartózkodási engedély okmány meghosszabbítására irányuló kérelmeinek átvételét. A kérelem benyújtásához a VFS Global weboldalán keresztül előzetes időpontfoglalás szükséges.
Tovább