Kedves Ügyfelünk!  

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának Konzuli Részlege üdvözli Önt tájékoztató oldalán.

Címünk: Guohua Life Financial Tower, Century Avenue 1501 és Xiangcheng road 288., 7. emelet.

Ügyfélfogadás: Hétfő - csütörtök 9:00 – 12:00, 14:00 – 16:00;

Főkonzulátusunkon valamennyi ügyintézéshez előzetes időpontfoglalás szükséges.

Az időpont foglalása a https://konzinfobooking.mfa.gov.hu/  web oldalon keresztül, közvetlenül történik.

Az LMÁK program keretében nemzeti letelepedési engedélyt kapott kérelmezők, a tartózkodási engedély okmányuk meghosszabbítása ügyében továbbra is email útján tudnak időpontot foglalni a visa.sgh@mfa.gov.hu e-mail címen, az online időpontfoglalási rendszer ezen ügytípus vonatkozásban nem elérhető.

Az időpontfoglalással kapcsolatosan tekintse meg részletes tájékoztatónkat az „Ügyfélfogadási rend, időpontfoglalás” menü pont alatt.

Felhívjuk továbbá Kedves Ügyfeleink figyelmét arra, hogy Főkonzulátusunk Konzuli Részlege mind a magyar, mind pedig a kínai nemzeti ünnepeken és pihenőnapokon zárva tart.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a főkonzulátusnak helyet adó irodaépület által bevezetett biztonsági beléptetés keretében a főkonzulátus Konzuli Osztályára érkező ügyfelek az irodaépületet üzemeltető által kialakított recepción kötelesek bejelentkezni, regisztrálni és vagy az erre szolgáló mobil applikáció QR kódja vagy az épületet üzemeltető által kiadott ideiglenes kártya segítségével az irodaépületet üzemeltető által kialakított beléptető kapukon belépni az épületbe. A főkonzulátus Konzuli Osztályán az ajtó mellett elhelyezett csengővel szükséges jelezni az érkezést, a külső ajtót a helyi alkalmazottak távolról nyitják.

Fentiek mellett tájékoztatjuk továbbá Önöket arról, hogy Főkonzulátusunk Konzuli Részlegén a konzuli és vízum díjakat WechatPay és Alipay útján, illetve bankkártyával lehet befizetni.

Amennyiben e-mail útján szeretné felvenni a kapcsolatot Főkonzulátusunkkal, kérjük, küldje meg megkeresését az alábbi elérhetőségek egyikére:

Konzuli témájú kérdések esetén: consulate.shg@mfa.gov.hu

Vízum kérelmekkel kapcsolatos kérdések esetén: visa.shg@mfa.gov.hu

 

Frissítve: 2022 08. 24.