Szálláshely online bejelentése Sanghaj közigazgatási területén

 

1. lépés:

 

Lépjen be az online regisztrációs felületre, az alábbi link segítségével.

 

https://crjzndg.gaj.sh.gov.cn/24hr/

 

Amennyiben még nem regisztrálta magát a felületen, ezt ugyanezen kezdő oldal segítségével tudja megtenni. Javasoljuk, hogy olyan e-mailcímet adjon meg a regisztrációhoz, melyhez kínai tartózkodása alatt biztosan hozzáfér.

 

d355a9ff8013652c4ba7d374f022e9f59eca2ff6

 

 

2. lépés:

 

Töltse ki adataival értelemszerűen az online felület által megnyitott formanyomtatványt.

 

25b58b9f7316c6e1a29da7c03a5e421ec6c12cf6

 

Töltsön fel egy fotót az útlevele adatoldaláról. A feltöltött kép alapján az adatok automatikusan átemelődnek a kérdőív megfelelő felületére, ezt követően azonban manuálisán bármilyen javítás elvégezhető az adatokon.

 

online szállás reg front photo.png

 

 

3. lépés

 

Miután benyújtotta az online adatlapot, nincs más dolga mint várni a regisztrációt megerősítő emailre. Az adatlap feldolgozása 5-10 percet vesz igénybe. (A regisztrációt igazoló email lehet, hogy a levélszemlétbe kerül, így javasoljuk annak az ellenőrzését is a regisztrációs eljárás során.)

 

online szállás reg ördög.png

 

 

4. lépés

 

Amennyiben a regisztráció sikeres volt, az adatlapján megjelenik egy QR kód, mely a regisztrációs igazolását tartalmazza. Töltse le a regisztrációs igazolást a QR kód segítségével pdf formátumban a telefonjára vagy továbbítsa email címére, hogy az igazolás bármikor rendelkezésére álljon.

 

online szállás reg vége.png

 

Az online regisztrációs szolgáltatás eddig csak Sanghajban áll az utazók rendelkezésére, a többi területre az általános szabályok érvényesek. 

Amennyiben iskolák, kormányzati hivatalok, közintézmények és más kínai szervezetek szálláshelyén, kereskedelmi szálláshelyen (ilyen pl. szálloda, vendégház, hostel) száll meg, úgy köteles az érvényes útlevelét vagy a tartózkodási engedélyét bemutatni a helyi rendőrségen és kitölteni az ideiglenes tartózkodás bejelentésére vonatkozó formanyomtatványt. (Accommodation Registration Form)

Amennyiben nem kereskedelmi szálláshelyen vagy egy kínai állampolgárnál száll meg, úgy:

  • városban24 órán belül köteles jelentkezni a helyi rendőrségen, az útlevelével, a szállásadó lakhely igazolásával és ki kell töltenie az ideiglenes tartózkodás bejelentésére vonatkozó formanyomtatványt.
  • vidéken: a rendőrséghez vagy a lakcím nyilvántartó hivatalhoz történő bejelentésnek 72 órán belül kell megtörténnie.

 

 

Frissítve: 2024. március 11.