A magyar állampolgárok Shanghai város, valamint a szomszédos Jiangsu és Zhejiang tartományok (Nanjing, Ningbo illetve, Hangzhou városok nemzetközi repülőterein) illetve Xiamen nemzetközi repülőterein élhetnek a 144 órás vízummentes tranzitálás (tartózkodás) lehetőségével.

 

A 144 órás vízummentes tranzitáláshoz szükséges, hogy a magyar állampolgárok az alábbi dokumentumokkal rendelkezzenek:

 • a beutazás tervezet időpontjától számítva még legalább 3 hónapig érvényes útlevél;
 • a tovább utazás célországa szerinti vízum vagy beutazási engedély (ha szükséges);
 • a tovább utazás célországa szerinti érvényes repülőjegy/ vonatjegy/ hajójegy;

 

A 144 órás vízummentes tranzitáláshoz szükséges regisztráció az utazást megelőzően online vagy az érkezést követően a fent megnevezett városok nemzetközi repterein intézhető.

 

Az online regisztráció, az utazó személyes adatainak, kínai szálláshelyének, az érkezés és távozás dátumának, illetve a repülő, hajó vagy vonat számának megadásával lehetséges. Az online regisztráció végén a rendszer egy QR kódot generál melyet elmentve vagy kinyomtatva a Kínába érkezéskor a repülőtéri terminálon kell bescannelni, az erre kijelölt helyen, amely automatikusan kinyomtatja a belépéshez szükséges kártyát is.

China 144-hour visa

Az érkezést követően a reptereken kihelyezett automaták segítségével tudja az utazó a vízummentes tranzitáláshoz szükséges regisztrációt elvégezni, melyhez a fent felsorolt adatok megadása szükséges.

 

 

 

 

Az online regisztráció érdekében kérjük, keressék fel az alábbi weboldalt:

http://www.police.sh.cn/crj/144zy.jsp

A 144 órás vízummentes tranzitálás elérhető az alábbi légi / vízi és vasúti kikötőkben:

 • Shanghai Pudong Airport
 • Shanghai Hongqiao Airport
 • Shanghai Railway Station
 • Wusongkou International Cruise Terminal
 • Shanghai Port International Cruise Terminal
 • Nanjing Lukou Airport
 • Hangzhou Xiaoshan Airport
 • Xiamen Guoqi Airport
 • Ningbo Lishe Airport

  

Az eljárással kapcsolatosan bővebb információt, az alábbi weboldalon olvashat:

 

http://www.sh-immigration.gov.cn/listPageEn.aspx?lx=40

Könnyítések 2024/01/11-től

1. A vízumkérelem feltételeinek enyhítése a Kínába érkező külföldiek számára:

Azok a külföldiek, akiknek sürgősen Kínába kell jönniük üzleti együttműködés, látogatás, befektetés, családi összejövetel vagy diplomáciai vagy hivatalos tevékenységhez nem kapcsolódó személyes ügyeik miatt, és nem tudnak időben vízumot szerezni külföldön, érkezéskor igényelhetnek reptéri/kikötői vízumot a megfelelő meghívó levelekkel és egyéb igazoló dokumentumokkal.

2.

24 órás határellenőrzés mentesség átutazó külföldiek számára a legfontosabb repülőtereken:

Kilenc nagy nemzetközi repülőtéren, melyek a

Peking Capital repülőtér

Peking Daxing repülőtér

Shanghai Pudong repülőtér

Hangzhou Xiaoshan repülőtér

Xiamen Gaoqi repülőtér

Guangzhou Baiyun repülőtér

Shenzhen Bao'an repülőtér

Chengdu Tianfu repülőtér

Xi'an Xianyang repülőtér

A 24 órán belül nemzetközi csatlakozó járattal harmadik országba tranzitáló külföldi utas vízum nélkül kikerülheti a határellenőrzési eljárásokat és közvetlenül áthaladhat. Amennyiben az érintett utazó el szeretné hagyni a nemzetközi tranzitálásra kijelölt területet, a hatályos szabályozások szerint ideiglenes beutazási engedélyt kell kérnie a határrendészeti hatóságoktól.

3.

Kényelmes vízum időtartam-hosszabbítás és újrakiadás külföldiek számára Kínában:

A Kínában rövid távú turizmus, üzleti, látogatási, befektetési, családegyesítési ok miatt tartózkodó külföldiek kérhetik a vízum meghosszabbítását vagy újbóli kiadását a tartózkodási helyük szerinti illetékes kínai közbiztonsági szervek ki- és beléptetési hivatalainál, abban az esetben, ha annak szükségessége kellően indokolt.

4.

Többszöri beutazási vízumkérelem külföldiek számára Kínában:

Azok a Kínában tartózkodó külföldiek, akiknek törvényes okokból többször kell belépniük és kilépniük Kínából, többszöri beutazási vízumot igényelhetnek a vonatkozó meghívólevelek és az igazoló dokumentumok alapján a kínai közbiztonsági szervek ki- és beléptetési hivatalainál.

5.

Egyszerűsített okmánykövetelmények a Kínában vízumot kérelmező külföldiek számára:

A vízumot kérelmező külföldiek mentesülhetnek bizonyos fizikai igazolások benyújtása alól, ha azok a kínai fél adatbázisaiban ellenőrizhető adatok (például szálláshely bejelentése, cégregisztráció). További könnyítés, hogy a családegyesítési céllal kínai vízumot kérelmező külföldi állampolgároknak a családi kapcsolat fennállásáról nem szükséges hivatalos dokumentumot bemutatni, azt helyettesítheti a meghívó fél által írt nyilatkozat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frissítve: 2024. január 12.