Tisztelt Látogatónk!

 

Üdvözöljük Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának oldalán!

Sanghaj és környéke nemcsak Kína gazdasági-pénzügyi központja, de különleges szerepet tölt be a magyar-kínai kapcsolatok rendszerében is. Sanghaj, illetve az azt körülölelő Jangce-folyó torkolatvidéke a két ország közötti kereskedelmi forgalom több mint egyharmadát adja. Itt található a magyar vállalatok kínai partnereinek jelentős része, s az elmúlt években itt alakult ki a legtöbb érdemi, nem kormányzati együttműködés.

Hosszú évtizedekre tekint vissza a magyar kultúra jelenléte is a városban. A sanghaji városkép néhány máig meghatározó, legismertebb épületének egy részét egy magyar származású építész, Hudec László tervezte, a múlt század harmincas éveiben.

A Sanghaji Magyar Főkonzulátus legfontosabb feladatának a gazdasági-üzleti kapcsolatok fejlesztésének elősegítését, a kulturális, turisztikai, oktatási, kutatás-fejlesztési együttműködés erősítését, új lehetőségek feltárását tekinti. Különös gondot fordítunk a magyar állampolgárok érdekeinek védelmére, magyar és kínai ügyfeleink konzuli ügyeinek magas színvonalú intézésére.

Honlapunkon olyan alapvető információkat, kapcsolódási pontokat kívánunk megjeleníteni, amelyek révén teljesebb ismeretekre tehetnek szert a régióval együttműködni szándékozó magyar állampolgárok, vállalkozók, illetve mindazok, a képviselet konzuli kerületében élő kínai állampolgárok, üzletemberek, művészek és diákok, akik érdeklődnek magyarországi gazdasági, befektetési, turisztikai, kulturális, oktatási lehetőségek iránt.

 

Tisztelettel:

 

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa