***

 

Tisztelt Választópolgárok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Sanghaji Önkormányzat által - az aktuális „Covid-19 járványhelyzet” kezelése érdekében - elrendelt kijárási tilalom és egyéb járványügyi korlátozások, illetve szisztematikus lezárások miatt a Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkezők részére a Sanghaji Főkonzulátuson ellehetetlenült a szavazás lebonyolítása.

 

Kérjük hogy az aktuális információkat folyamatosan kövessék nyomon külképviseletünk, illetve a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

sanghaj.mfa.gov.hu/page/orszaggyulesi-valasztas-2022

www.valasztas.hu

***

 

***

Tisztelt Választópolgárok!

 

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Sanghaji Önkormányzat által 2022. március 29-én elrendelt kijárási tilalom és egyéb járványügyi korlátozások miatt a Magyarországon bejelentett lakcímmel nem rendelkezők levélszavazatait jelenleg nem tudjuk fogadni a külképviseleten.

Kérjük, hogy levélszavazataikat úgy adják postára, hogy azok legkésőbb 2022. április 3-án 19:00 óráig megérkezzenek Magyarország Pekingi Nagykövetségére, vagy Csungkingi, illetve Kuangcsoui Főkonzulátusára vagy a Nemzeti Választási Irodába, Budapesten.

 

 

***

 

Tisztelt Választópolgárok!

 

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Sanghaji Főkonzulátus épülete 2022. március 28. (hétfő) 5:00 órától járványügyi karantén alá került.

 

A Magyarországon bejelentett lakcímmel nem rendelkezők levélszavazatait  a fenti okok miatt, 2022. március 28. (hétfő) 8:00 órától nem tudjuk fogadni a külképviseleten.

 

Javasoljuk a levélszavazatokat tartalmazó borítékot a külképviselet címére mielőbb eljuttatni postai úton, annak érdekében, hogy azt a külképviselet még időben el tudja küldeni a Nemzeti Választási Irodának. A levélszavazatok postán történő beérkezésének határideje 2022. április 1. napja.

***

 

***

Tisztelt Választópolgárok!

 

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Sanghaji Főkonzulátus épületébe 2022. március 28. (hétfő) 8:00 órától a városi zöld kód (Alipay  Health Code) felmutatásával be lehet ismét lépni.

 

A Magyarországon bejelentett lakcímmel nem rendelkezők levélszavazatait 2022. március 28. (hétfő) 8:00 órától fogadjuk a külképviseleten.

***

 

***


Tisztelt Választópolgárok!

 

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkezők külképviseleti szavazása során minden esetben be kell tartani a helyi járványügyi szabályokat, így többek között a zárt helyek látogatására vonatkozó maszkviselési, távolságtartási és oltottsági/védettségi és tesztelési előírásokat is. A külképviseletek nem tudnak felmentést biztosítani a járványügyi szabályok betartása alól akkor sem, ha az befolyásolja a választópolgár szavazási lehetőségét.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Sanghaji Főkonzulátus épületébe a Választás napján (2022. április 3.) a helyi járványügyi hatóság döntése értelmében az alábbi feltételek együttes fennállás esetén lehet belépni:

  •           Az épületbe való belépéskor a választó polgároknak regisztrálniuk szükséges a biztonsági szolgálatnál az útlevelükkel és a telefonszámukkal.
  •           Az épületbe való belépés során a választó polgároknak be kell mutatniuk a 2 városi zöld kódot (Alipay Health Code illetve Travel History Code).
  •           Az épületbe kizárólag 48 órán belül, sanghaji teszt központban készült negatív PCR teszt eredménnyel lehet belépni, melyet a belépéskor a biztonsági szolgálatnak be kell mutatni.

A fent felsoroltak bármelyikének hiányában a belépést az épületbe a biztonsági szolgálat megtagadja.


***

***


Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a hatályos rendelkezések értelmében valamennyi, 2020. március 11. napján vagy azt követően lejárt vagy lejáró

személyazonosító igazolvány,

vezetői engedély és

útlevél

a 2022. április 3-i országgyűlési választás és országos népszavazás alkalmával használható a személyazonosság igazolására.


***

***


Felhívás – a külképviseleti névjegyzékbe történő átjelentkezés határidejének módosulása

 

Felhívjuk a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok figyelmét, hogy  - a koronavírus világjárvány okán Kínában bevezetett karantén-rendelkezések miatt, a szavazás lebonyolíthatósága érdekében  - a 2022. április 3-ra kitűzött országgyűlési választás és országos népszavazás kapcsán a szárazföldi Kína területén működő magyar külképviseletek esetében a külképviseleti névjegyzékbe történő átjelentkezés határideje: március 7- én 16:00 óra.

 


***

***


Fontos tájékoztatás a koronavírus-világjárványra tekintettel

a magyarországi lakcímmel rendelkező, a külképviseleten

2022. április 3-án személyesen szavazó választópolgárok számára

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a világ számos országában továbbra is kritikus a koronavírus miatti járványhelyzet. Emiatt nem zárható ki - elsősorban Kínában -, hogy a helyi járványügyi előírások a külképviseleti szavazás megtartását befolyásolják, vagy akár el is lehetetlenítik.

Jelenlegi információink alapján négy kínai város magyar külképviselete lehet érintett, ezek: Csungking, Kuangcsou, Peking és Sanghaj. A távol-keleti országban a rendkívül szigorú karantén- és csomagátvételi szabályok mellett, ha most hétvégén lennének a választások, ellehetetlenülne a szavazás. A már 2018-ban is szavazást lebonyolító kínai külképviseleteken összességében mintegy 200 fő adta le szavazatát. A Nemzeti Választási Iroda a rendkívüli helyzetre tekintettel javasolja, hogy a fent említett külképviseleteken történő szavazás helyett az érintettek lehetőség szerint más módon éljenek választójogukkal. Kérjük a választópolgárokat, hogy fokozott figyelemmel és folyamatosan kövessék nyomon a szavazás helye szerinti ország, illetve város járványügyi előírásait, valamint az adott helyen működő külképviselet és a Nemzeti Választási Iroda honlapját. (NVI, 2022.01.27.)

https://www.valasztas.hu/sajtokozlemeny-2022/4


***