Hírek

KONZULI RÉSZLEG ÜGYFÉLFOGADÁSI RENDJE A QINGMING ÜNNEP, VALAMINT A HÚSVÉTI ÜNNEPEK ALATT

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2023. április 5-én, valamint április 7-10 között a magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás.
Tovább

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló pályázata

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2023/2024-es tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat. A széles képzési kínálatot és a jelentkezők számára számos kedvező feltételt biztosító ösztöndíjprogramra a pályázatok benyújtásának végső határideje 2023. január 31.
Tovább

Változás az LMÁK kérelmek átvétele vonatkozásban

Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a VFS Global 2022. november 22. napjával megkezdi az LMÁK program keretében nemzeti letelepedési engedélyt kapott kérelmezők tartózkodási engedély okmány meghosszabbítására irányuló kérelmeinek átvételét. A kérelem benyújtásához a VFS Global weboldalán keresztül előzetes időpontfoglalás szükséges.
Tovább

Kínai Nemzeti Ünnepi Zárvatartás

A kínai ünnepekre való tekintettel a Főkonzulátus Konzuli Osztálya 2023. szeptember 29. és október 8. között zárva tart.
Tovább

Megújult a Konzuli Szolgálat Konzinfo Utazom mobil applikációja

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy megújult a Konzuli Szolgálat Konzinfo Utazom mobil applikációja. A mobil alkalmazás a magyar állampolgárok biztonságos és felelős utazását segíti naprakész konzuli és utazási információkkal.
Tovább