2023. január 8-tól Kínában új, általánosan érvényes járványügyi intézkedéseket vezetnek be. Az új szabályok érintik az országba történő beutazás feltételeit is. A korábbi szabályok jelentősen enyhülnek. Többek között:

  • nem szükséges a Budapesti Kínai Nagykövetségtől zöld egészségügyi kódot (HDC/HS kód) igényelni,
  • nincsenek kijelölt PCR teszt központok.

 

2023. január 8-tól érvényes egészségügyi szabályozás:

A Magyarországról közvetlen légi járattal Kínába utazóknak, az indulás előtt 48 órával PCR tesztet kell végeztetniük. A teszt bármely magyarországi, minősített tesztelő ponton elvégezhető.

Pozitív teszttel továbbra sem lehet a Kínai Népköztársaságba beutazni.

Akinek az eredménye negatív, annak továbbra is regisztrálnia kell a kínai vámhatóság egészségügyi nyilatkozati rendszerében. A PCR teszteredményről szóló a "Kínai Népköztársaság ki/beutazó egészségügyi nyilatkozati kártya" a https://htdecl.chinaport.gov.cn/.../healthDe.../declare.html internetes oldalon tölthető ki.


 


A nyilatkozat Wechat-en a "Vámőrség rövid nyilatkozat" mini program segítségével, az alábbi QR –kód beolvasásával is kitölthető.


 

Az egészségügyi nyilatkozattal, vagy a beutazást követő speciális helyi egészségügyi ellenőrző intézkedésekkel kapcsolatban a légitársaságok, vagy a belépés városának helyi egészségügyi hatóságai adnak bővebb információt.

 

A 2023. január 8-a előtt beutazó személyekre a korábbi szabályozás vonatkozik!

 

Sanghaj, 2023.01.03.