Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2023. december 29-től - magyar állampolgárt érintő sürgős, azonnali beavatkozást igénylő érdekvédelmi ügyek kivételével – a Konzuli Részlegen szünetel az ügyfélfogadás.

A vízumkérelmek átvételével megbízott külső szolgáltató, a VFS Global - sanghaji konzuli kerületében található – vidéki vízumkérelemátvevő irodáiban (Nanking, Hangcsou, Fucsou) az utolsó vízumkérelemátvételre kijelölt időpont 2023. december 15, míg a sanghaji vízumkérelemátvevő központ esetében 2023. december 20. Ezt követően konzuli részlegünk ügyfélszolgálatán közvetlenül terjeszthető elő vízumkérelem, elektronikus úton történő időpontfoglalást követően. Megkereséseiket a visa.shg@mfa.gov.hu e-mailcímre várjuk.

Felmérve az új igényeket, 2023. december 27-28. napján a Főkonzulátuson még befogadunk D kérelmeket, tartózkodási engedély szerzése céljából. Kérjük használják az időpontfoglaló rendszert a bejelentkezéshez, mely a fenti két napon korlátozottan megnyílik, kizárólag D kérelmek befogadására.

2024. január 02-től a Konzuli Részleg és a külső szolgáltató (VFS Global) irodái is a szokásos rendben fogadják az ügyfeleket, időpont a következő oldalakon foglalható:

VFS Global: https://www.vfsglobal.com/one-pager/hungary/china/english/

Konzuli részleg ügyfélszolgálata: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/

 

Frissítve: 

2023.12.19.