Összefoglaló a magyar kulturális élet szereplői számára


Főkonzulátusunk rendszeresen kap megkeresést konzuli kerületünk kulturális életének képviselőitől, intézményeitől magyar kulturális programok megvalósítására. A partnerek szintén gyakran kérik, hogy Külképviseletünk ajánljon számukra kiemelkedő színvonalú, Kínában bemutatásra érdemes magyar kiállításokat, felléptethető művészegyütteseket, zenei produkciókat. Mindemellett gyakran kapunk megkeresést a magyar kulturális élet szereplőitől, hogy segítsük kínai bemutatkozásukat a konzuli kerületben.


Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa a fentiek tükrében továbbra is szívesen fogadja a múzeumok, művészek, művészegyüttesek, zenei produkciók bemutatkozó anyagait, amelyeket megkeresés esetén a kínai partnereknek ajánlhatunk. Itt szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy Főkonzulátusunk a produkciók megszervezését nem tudja vállalni, ugyanakkor a felek összekötésében - lehetőségeinkhez mérten - szívesen közreműködünk.


A Kínában bemutatkozni kívánó produkciók képviselőinek az alábbi anyagok megküldését javasoljuk:
- Bemutatkozó anyag
o Kínában még mindig nagyon kevesen beszélnek angolul, ezért javasoljuk az anyagot kínai nyelven megküldeni.
- Fotóanyag, hanganyag, bemutatkozó kisfilm stb.
o A kínai internet minősége miatt gyorspostán és pendrive-on célszerű megküldeni a Főkonzulátus postacímére.
o Együttes esetében elengedhetetlen a fotóanyag és a jó minőségű videófelvétel megküldése. Tekintettel arra, hogy Kínában bizonyos közösségi megosztó oldalak nem elérhetőek, így nem elegendő linket átküldeni.
- Hivatalos CD vagy DVD-lemez
o A zenei együtteseknek javasolt 3-5 hivatalos, jó minőségű CD/DVD-lemez megküldése. Ezeket a lemezeket megkeresés esetén továbbítani tudjuk a kínai partnernek.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a zenei produkciók esetében az obszcén szavak használata nem elfogadott, a helyi hatóságok ennek tükrében megtilthatják a fellépést.

Kérjük anyagaikat az oktatási és kulturális szakdiplomatával történő előzetes egyeztetést követően a Főkonzulátus postacímére megküldeni:
Consulate General of Hungary in Shanghai
Guohua Life Financial Tower, 7th Floor
No. 1501 Century Avenue, No. 288 Xiangcheng Road, Pudong New District, Shanghai 200120