19 Aug

A 2016. augusztus 17-19. között megrendezett „China International High-end Drinking Water Industry & Function Water Expo” keretében az Aquarius kínai piacra gyártott O’FÜ ásványvize, valamint a csökkentett deutérium tartalmú Preventa és Marina ásványvizek kerültek bemutatásra Sanghaj egyik legnagyobb kiállítóközpontjában.
 
A kiváló minőségű magyar ásványvizek Kínában egyre népszerűbbé válnak. A Szentkirályi és a Primus ásványvizei Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának támogatásával már több szakkiállításon is megjelentek Kínában, ill. egyre növekvő kereslet mutatkozik termékeik iránt, nemrégiben pedig az albertirsai kútból származó Aquarius O’FÜ víz és két alacsony deutérium tartalmú termék is megjelent a kínai piacon. A csökkentett deutérium tartalmú ásványvizet bizonyított élettani- és teljesítménybeli hatása miatt profi sportolók fizikai képességeinek javítására, valamint rákos megbetegedések kezelésére ajánlják. A Marina ásványvizet már Kína hat tartományában forgalmazzák gyógyászati céllal. A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. által világelsőként fejlesztett és gyártott Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz termékcsalád az elmúlt 16 évben már több mint 50 országban megjelent, most pedig Kínában is bemutatásra került.
 
Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa támogatja a magyar termékek, köztük az ásványvizek Kínában való megjelenését és népszerűsítését. A kínai lakosság körében egyre elterjedtebb az egészséges életmód iránti érdeklődés, ezért az elsőosztályú magyar áruk iránti kereslet is egyre növekszik.