Tisztelt Választópolgárok!

 

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkezők külképviseleti szavazása során minden esetben be kell tartani a helyi járványügyi szabályokat, így többek között a zárt helyek látogatására vonatkozó maszkviselési, távolságtartási és oltottsági/védettségi és tesztelési előírásokat is. A külképviseletek nem tudnak felmentést biztosítani a járványügyi szabályok betartása alól akkor sem, ha az befolyásolja a választópolgár szavazási lehetőségét.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Sanghaji Főkonzulátus épületébe a Választás napján (2022. április 3.) a helyi járványügyi hatóság döntése értelmében az alábbi feltételek együttes fennállás esetén lehet belépni:

  •           Az épületbe való belépéskor a választó polgároknak regisztrálniuk szükséges a biztonsági szolgálatnál az útlevelükkel és a telefonszámukkal.
  •           Az épületbe való belépés során a választó polgároknak be kell mutatniuk a 2 városi zöld kódot (Alipay Health Code illetve Travel History Code).
  •           Az épületbe kizárólag 48 órán belül, sanghaji teszt központban készült negatív PCR teszt eredménnyel lehet belépni, melyet a belépéskor a biztonsági szolgálatnak be kell mutatni.

A fent felsoroltak bármelyikének hiányában a belépést az épületbe a biztonsági szolgálat megtagadja.