A látogatás során Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa szervezésében a Shanghai Media Grouppal, a Ctrip és Lü mama turisztikai cégekkel, a Sanghaji Turisztikai Hivatallal és a China Eastern légitársasággal tárgyalt. Látogatása során kormánybiztos urat Horváth Levente főkonzul és Kovács-Manninger Mária külgazdasági attasé kísérték hivatalos találkozóira.
Dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos urat és delegációját az SMG székházában többek között Wang Jiangjun, a Shanghai Media Group (SMG) elnöke, Bao Xiaoqun, a Dragon TV Center igazgatója és Xu Hui, az Oriental Pearl Media elnökhelyettese fogadta. Az SMG bemutatta cégcsoportjuk tevékenységét és ismertette a nemrégiben Magyarországon forgatott “Brothers of Flowers” című turisztikai valóságshow részleteit, valamint a Sanghaji Főkonzulátussal való kiváló együttműködést. Kormánybiztos úr beszélt a magyar turizmus elmúlt években tapasztalható látványos fejlődéséről, a turisztikai iparágban rejlő potenciálról, továbbá köszönetet mondott az SMG-nek a Magyarországon forgatott turisztikai valóságshow megvalósításáért. A felek egyeztettek a lehetséges média együttműködési területekről, valamint a magyarországi turisztikai célpontok közös népszerűsítéséről az SMG platformjain, és egyetértettek abban, hogy a turisztikai promóció során Magyarországnak olyan egyedi vonásait lenne célszerű kihangsúlyozni, melyek megkülönböztetik a többi európai úti céltól, ilyen lehet például termálfürdők és az egészségturizmus. A megbeszélést követően Kormánybiztos úr interjút adott az International Channel Shanghai TV csatornának.
A Ctrip sanghaji székházában Sun Jie, a Ctrip társelnöke, Yang Haijun, a Qunar.com turisztikai portál elnöke és Wang Yong, a Ctrip alelnöke folytattak megbeszélést Kormánybiztos úrral. A felek egyetértettek a további közvetlen légi járatok indításának, valamint, új, tematikus utazási csomagok kidolgozásának fontosságában, a kölcsönös beutazó turizmusban rejlő nagy fejlődési potenciálban, valamint egyeztettek a Ctrip és Qunar online felületein és applikációin való turisztikai promóció lehetőségeiről. A megbeszélést követően Kormánybiztos úr elismerő oklevelet adott át Yang Haijun úr számára, megköszönvén a Qunar támogatását a „Love actually” kínai sorozat magyarországi forgatásában.
A Sanghaji Turisztikai Hivatal részéről Cheng Hongmei igazgatóhelyettes asszony, valamint a nemzetközi részleg vezetői fogadták Kormánybiztos urat. Kormánybiztos úr kiemelte a Budapest-Sanghaj testvérvárosi kapcsolatában rejlő kiaknázatlan együttműködési lehetőségeket, a kölcsönös beutazó turizmus növelésére tett lépések és a közvetlen légi járat fontosságát. Cheng asszony röviden ismertette a sanghaji kiutazó turizmus tendenciáit és a város meghatározó szerepét a különböző külföldi úti célok iránti érdeklődés befolyásolásában, továbbá a Hivatal támogatásáról biztosította Kormánybiztos urat a turisztikai kapcsolatok és a közös promóció előmozdításában.
A China Eastern Airlines részéről többek között Li Yangmin, a China Eastern Airlines alelnöke és párttitkára fogadta Kormánybiztos urat, akivel elsősorban a Sanghaj-Budapest közvetlen légi járat esetleges elindításával kapcsolatos kérdésekben egyeztettek. Li úr a légitársaság bemutatását követően kifejtette, hogy a kínai „egy övezet, egy út” stratégia mentén a China Eastern támogatja a KKE országokkal való kapcsolatok mélyítését és nyitott az újabb légi járatok indítását célzó tárgyalásokra. Hangsúlyozta az igények alapos felmérésének és a turisztikai piac kölcsönös serkentésének fontosságát, valamint kifejtette, hogy a menetrendszerinti járatok elindítása előtt első lépésként charter járatok elindítására lát lehetőséget.
A Joyu cégcsoport székházában Gao Dong alelnök, valamint Guo Dawei, a Joyu csoporthoz tartozó Lü mama turisztikai cég igazgatóhelyettese fogadta Kormánybiztos urat. A cégcsoport rövid áttekintést adott a cég működéséről és a kínai turisztikai piacról, valamint beszámolt a „Brothers of Flowers” turisztikai valóságshow sikeréről (melynek a Lü mama volt a fő szponzora) és a valóságshow helyszíneit bejáró csomagok promóciójáról, amely során a turisták végigjárhatják a filmsztárok magyarországi útvonalát. A felek egyeztettek a további együttműködési lehetőségekről, melyek között szerepelt a Lü mama turisztikai portálon a magyarországi csomagok bővítése, új tartalommal való megtöltése és kiemelt promóciójának lehetőségei, magyarországi úti célok kínai sztárok, újságírók és bloggerek által való népszerűsítése. A megbeszélés végén Kormánybiztos úr elismerő oklevelet adott át Gao Dong úr számára, megköszönvén a Joyu cégcsoport „Brothers of Flowers” turisztikai valóságshow magyarországi forgatásához nyújtott támogatását.