A lenyűgöző sanghaji látképpel bíró Bundon tartott fogadáson több mint kétszáz meghívott vett részt: Sanghaj város elöljárói, befolyásos üzletemberei, múzeum- és színházigazgatók, egyetemek képviselői, illetve a diplomáciai testület tagjai.
A rendezvényen tiszteletét tette Jiang Zhuoqing, Sanghaj alpolgármestere; Zhang Minxuan, a Sanghaji Népi Gyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke; Ma Chao, a Sanghaji KKP Hongkong, Makaó, Tajvan és Külföldön Élő Kínaiak Bizottságának alelnöke; illetve Fan Yufei, a Sanghaji Külügyi Hivatal vezérigazgató-helyettese is.


A fogadáson közel 30 főkonzulátus képviselője, főkonzulok és konzulok jelentek meg, de tiszteletüket tették a legnagyobb kínai cégek képviselői, többek között a Wanhua, a ZTE és a FOSUN vezetői is.
A rendezvényen Horváth Levente főkonzul tartott ünnepi beszédet: röviden összefoglalta nemzeti ünnepünk lényegét, Szent István államalapító királyunk személyének jelentősségét, országunk történelmében máig meghatározó, vitathatatlan érdemeit.
Az ünnepi esemény második felében ízelítő került levetítésre a Kínában nagy sikerrel vetített, több milliós nézettségű, kínai celebritásokkal Magyarországon forgatott valóságshow-ból. A műsor a Shanghai Media Group gondozásában, a Magyar Állam támogatásával, a Főkonzulátus közreműködésével valósult meg. Ennek apropóján Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa és a Shanghai Broadcasting, Film and Television Producers Association között együttműködési szándéknyilatkozat is aláírásra került a jövőbeni magyar-kínai filmes projektek közös előmozdítása érdekében.


Az állófogadáson az érdeklődők megtekinthették a Hudec Kulturális Alapítvány gondozásában készült Hudec László életútjáról szóló kiállítást is.
A rendezvény fő támogatói voltak: Gedeon Richter Pharmaceutical (China) Company Ltd., Hungary State Special Debt Management Ltd.
Külön köszönet továbbá a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalnak, a Tradeland Kft-nek, a Purer (Shanghai) Trading Co. Ltd-nek, Viczán Zoltán üvegcsiszoló-művésznek, Csejdy Virág kurátornak (Hudec Kulturális Alapítvány), a ZEMA Ékszernek, a Beijing Jin Gong Xuan Wine Ltd. Shanghai Branch Office-nak, illetve a Shanghai Broadcasting, Film and Television Producers Associationnek az önzetlen támogatásért!