25 Sep

Tekintettel a jelenlegi COVID-19 helyzetre, kiemelve a járványmegelőzés és -ellenőrzés szükségességét, a kínai Külügyminisztérium és a kínai Nemzeti Bevándorlási Hivatal (NIA) az érvényes kínai vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok beutazásának ideiglenes felfüggesztéséről szóló 2020. március 26-án kiadott közleményét az alábbi módosításokkal egészítette ki.

 

2020. szeptember 28-án, 00:00 órától azon külföldi állampolgárok, akik munkavállalási, személyes okokból, vagy családegyesítés céljából kiállított érvényes kínai tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, újabb vízumkérelem nélkül léphetnek be Kínába, érvényes engedélyük birtokában. Amennyiben a külföldi állampolgárok birtokában lévő fenti három kategóriájú tartózkodási engedély érvényessége 2020. március 28-án, reggel 0.00 órát követően lejárt, a jogosultak ugyanazon, a tartózkodási engedély kiállításának jogalapjával megegyező célból vízumkérelmet nyújthatnak be a lejárt tartózkodási engedély és a kérelmet alátámasztó releváns támogató dokumentumok bemutatásával a kínai vízumkiadó külképviseleteken (nagykövetségeken vagy konzulátusokon). A fent említett személyeknek szigorúan be kell tartaniuk a hatályban lévő járványmegelőzésről és -kontrollról rendelkező kínai szabályozásokat.

 

A március 26-án kiadott közlemény egyéb intézkedései továbbra is érvényben maradnak. A közlemény zárórésze szerint a „hatékony járványszabályozás biztosítása mellett a kínai kormány lépésről-lépésre, rendezett módon kívánja folytatni külföldiek beutazásának lehetőségét az országba.